Koha’yı Genişletmek

Bu bölüm, çoğunlukla mevcut yapılandırma seçeneklerini kullanarak Koha ve çevresindeki çeşitli geliştirmeleri ve özelleştirmeleri nasıl ekleyebileceğinizi gösterir.

Koha kütüphaneleri için Amazon arama komut dosyası

Materyallerimizin bir çoğunu Amazon’dan sipariş ediyoruz, bu nedenle alınması düşünülen bir kitabın zaten kataloğumuzda mevcut olup olmadığını söylemek için uygun bir yol arıyorum.

Greasemonkey & gereken özellikleri karşılayan özel bir kullanıcı komut dosyası:

Bazı uyarılar:

  • Çoğu komut dizisi gibi bu da Firefox ile çalışmak için tasarlanmıştır; diğer web tarayıcılarda nasıl çalıştırılacağını araştırmadım.

  • Ben bir JavaScript programcısı değilim - Bu başkalarının çalışmasından uyarlanmıştır. Komut dizisinin kataloğunuzla birlikte çalışması için yalnızca bir kaç satırın değiştirilmesi gerekiyor.

  • Söz konusu materyal için ISBN numarasının mevcut olmasına bağlıdır, bu nedenle filmler, eski kitaplar, vb. çalışmayabilir.

Others have added all sorts of bells & whistles: custom messages based on the status of items (on order, on hold, etc.), … just search the UserScripts site for Amazon + library. For a later date!

Anahtar Kelime Bulutları

Koha mevcut geleneksel tag bulutuna ek olarak, Koha içindeki popüler konular için bulut oluşturmak için bir yol vardır.

The Author/Subject Cloud cron job is used to help with this process. This cron job sends its output to files.

  • /home/koha/mylibrary/koharoot/koha-tmpl/cloud-author.html

  • /home/koha/yourlibrary/koharoot/koha-tmpl/cloud-subject.html

This means that you can produce clouds for authors, collective author, all kind of subjects, classifications, etc. And since it works on zebra indexes, it is quick, even on large DBs. Tags clouds are sent to files. It’s up to library webmaster to deal with those files in order to include them in OpacMainUserBlock, or include them into their library CMS.

Hatta bazı kütüphaneler dosyayı, ağ yöneticilerinin nihayetinde bu dosyaları navigasyon widget ya da sayfaları içine entegre etmeden önce bir miktar temizlik yaptıkları Samba paylaşımlı klasörlere göndermektedirler.

En Yeni Başlıklar Açılır Menüsü

Çoğu kez kullanıcılarımızın en yeni materyaller için arama yapmaları için bir yol eklemek isteriz. Bu örnekte size materyal türüne göre en yeni materyallerin bir açılır menüsünün nasıl oluşturulacağını göstereceğim. Bu ipuçları (bir kaç değişiklik ile birlikte) koleksiyon kodları ve raf konumları için de işe yarayacaktır.

İlk olarak, Koha içerisinde yer alan her bağlantının kalıcı bir bağlantı olduğunu unutmamak gerekir. Bu, satın alma tarihine göre sıralanmış bir spesifik materyal ile ilgili herşeyi aradığımda ve bu URL’yi bookmark ettiğimde, bu bağlantı üzerine her tıkladığımda sonuçlar sayfasının ilk bir kaç sayfasında bu türdeki materyalleri göreceğim anlamına gelir.

Bu bilgiyi aldım ve bu işlevselliği dikkate alan bir form yazdım. Temelde sadece bir spesifik materyal türü için Koha kataloğunuzda bir arama yapar ve sonuçları satın alma tarihine göre sıralar.

Yaptığım ilk şey kendi materyal türlerimin bir listesini oluşturmak için bir MySQL ifadesi yazmak oldu - MySQL’in gücünü kullanabilirken neden kopyala yapıştır yapayım ki?

select concat('<option value=\"mc-itype:', itemtype, '\">',description,'</option>') from itemtypes

Yukarıdaki örnek materyal türleri tablosuna bakar ve gerekli HTML’leri her materyal türü etrafına ilave eder. Daha sonra bunları CSV olarak aktardım ve kendi metin editöründe açtım ve formun diğer bölümlerine ekledim.

<p><strong>New Items</strong></p>
<p><form name="searchform" method="get" action="/cgi-bin/koha/opac-search.pl">
<input name="idx" value="kw" type="hidden">
<input name="sort_by" value="acqdate_dsc" type="hidden">
<input name="do" value="OK" type="hidden">
<select name="limit" onchange="this.form.submit()">
<option>-- Please choose --</option>
<option value="mc-itype:BOOK">Book</option>
<option value="mc-itype:BOOKCD">Book on CD</option>
<option value="mc-itype:DVD">DVD</option>
<option value="mc-itype:LRG_PRINT">Large print book</option>
<option value="mc-itype:MAGAZINE">Magazine</option>
<option value="mc-itype:NEWSPAPER">Newspaper</option>
<option value="mc-itype:VIDEO">Videocassette</option>
</select>
</form>
</p>

Şimdi, bütün bunlar ne anlama geliyor? Önemli kısımlar şunlardır:

İlk önce formun başlangıcı.

<p><form name="searchform" method="get" action="/cgi-bin/koha/opac-search.pl">

Bu işlem web tarayıcısına seçtiğiniz her hangi bir değeri alıp bu web adresinin sonuna koymasını söyler http://YOURSITE/cgi-bin/koha/opac-search.pl. Bu formu kütüphane web sayfanız ile katıştırmak istiyorsanız (OPAC ile katışmayacak) tam OPAC URL’sini buraya koyabilirsiniz.

Sonra, arama işlemine sıralamayı satın alma tarihine göre azalan değerde (en yeni materyaller en üstte yer alacak şekilde ) yapmasını söyleyen gizli bir değer var:

<input name="sort_by" value="acqdate_dsc" type="hidden">

Ve nihayet kullanıcılarınızın aramasını istediğiniz her materyal türü için bir seçeneğiniz vardır.

<option value="mc-itype:BOOK">Book</option>

Bu seçeneklerin her birisi Koha’ya materyal türü araması yapmasını söyleyen “mc-itype:” dizgesini içerir.

Bunların hepsi yerini aldıktan sonra formu kopyalayıp OPAC üzerinde bir yere yapıştırabilirsiniz. Farmington Public Libraries OPAC <http://catalog.farmingtonlibraries.org> sayfasında sol tarafta bununla ilgili birkaç örnek vardır.

OPAC için yeni başlık kaydırma butonu

Çoğu kez kütüphaneler, yeni materyalleri içeren akıcı bir widget’ı kütüphanede ana katalog sayfalarına eklemek isteyecektir. Bunu yapmak için, herhangi bir sayıda hizmetten bir widget kullanabilirsiniz (genellikle ücretlidir) veya Koha’da eklentileri etkinleştirebilir ve Flipster temeline dayanan duyarlı bir jQuery kapak akışı eklentisi olan Cover Flow plugin eklentisini kullanabilirsiniz.

Eklenti yüklendikten sonra coverflow’un görünmesi için gerekli adımlar aşağıdaki gibidir:

Öncelikle, coverflow widget’lerinizin ya da widget’lerinizin temel alacağı bir ya da daha fazla genel rapor oluşturmanız gerekecektir. Widget içeriğinizin ne içermesi gerektiğini eklenti bu şekilde bilir. Her rapor için sadece üç sütun gerekir; başlık, bibliyo numarası ve isbn. Gerçekte kapağı almak için için kullanılan veri olmasından dolayı iyi ve geçerli bir isbn numarasına sahip olmanız önemlidir. Eklentinin yinelenmesinde Amazon kapak resimleri kullanıyoruz, ama ben eninde sonunda kapak resmi alıcısının yapılandırılabilir olacağına inanıyorum ve böylece kapak resmi almak için herhangi bir veri kaynağını kullanabileceğiz.

İkinci olarak, eklentiyi yapılandırmamız gerekir. Eklenti yapılandırma, yapılandırma seçeneklerini saklamak için YAML kullanan bir tek metin alanıdır (aslında bu bir YAML alt kümesi olan JSON’dır). Bu örnekte bu şuna benzer:

- id: 42
  selector: #coverflow
  options:
  style: coverflow

Bu örnekte eklentiye raporu id 42 ile birlikte kullanmasını, ve HTML elemanını id “coverflow” ile değiştirmek için bir coverflow widget’i oluşturması için kullanmasını söylüyoruz. Seçenekler listesi doğrudan Flipster’a geçirilir, bu nedenle Flipster tarafından desteklenen her seçenek, eklenti yapılandırmasından ayarlanabilir! Aslında, geleneksel coverflow’a ek olarak Flipster’ın coverflow’un çok daha kompakt bir versiyonu olan bir “carosel” modu vardır. Ayrıca diğer seçenekler arasında widget’in hangi kapaktan başlayacağını da yapılandırabilirsiniz.

Eklenti seçeneklerinin kaydedildiği ya da güncellendiği zaman eklenti, otomatik olarak Koha sistem tercihi OpacUserJS içinde depolanan bazı küçültülmüş JavaScript kodları üretecektir. Burada bir çıkış örneği verilmektedir:

/* JS for Koha CoverFlow Plugin
 This JS was added automatically by installing the CoverFlow plugin
 Please do not modify */$(document).ready(function(){$.getScript("/plugin/Koha/Plugin/Com/ByWaterSolutions/CoverFlow/jquery-flipster/src/js/jquery.flipster.min.js",function(data,textStatus,jqxhr){$("head").append("<link id='flipster-css' href='/plugin/Koha/Plugin/Com/ByWaterSolutions/CoverFlow/jquery-flipster/src/css/jquery.flipster.min.css' type='text/css' rel='stylesheet' />");$('#coverflow').load("/coverflow.pl?id=42",function(){var opt={'items':'.item','minfactor':15,'distribution':1.5,'scalethreshold':0,'staticbelowthreshold':false,'titleclass':'itemTitle','selectedclass':'selectedItem','scrollactive':true,'step':{'limit':4,'width':10,'scale':true}};$('#coverflow').flipster({style:'coverflow',});});});});
/* End of JS for Koha CoverFlow Plugin */

Bunu neden yapıyoruz? Hız için! Sayfa her yüklendiğinde bu kodu yeniden oluşturmak yerine, bunu bir kez oluşturabilir ve tekrar tekrar kullanabiliriz.

Kodu yakından incelerseniz, bunun bir “coverflow.pl” komut dosyasını referans aldığını fark edeceksiniz. Bu, coverflow eklentisi ile birlikte gelen bir betiktir. Buna OPAC’tan erişmemiz gerektiği için (ve herhangi bir XSS saldırısı alarmı başlatmak istemediğimiz için), web sunucusu yapılandırmasını genel katalog için değiştirmemiz ve izlemek için bunu eklememiz gerekir:

ScriptAlias /coverflow.pl "/var/lib/koha/mykoha/plugins/Koha/Plugin/Com/ByWaterSolutions/CoverFlow/coverflow.pl"

Bu satır bize OPAC’tan gelen coverflow.pl komut dosyasına erişim sağlar. Bu komut rapor verilerini alır ve coverflow widget oluşturmak için geri genel kataloğa geçirir. Koha::cache, widget’in mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yüklenmesi için desteklenir!

Son adım seçici öğenizi genel katalog içinde bir yere yerleştirmektir. Bu örnekte OpacMainUserBlock sistem tercihi içine yerleştiriyorum:

<span id="coverflow">Loading...</span>

Bu bir kez yerleştirildikten sonra, sadece OPAC sayfanızı tazelemeniz gerekmektedir, ve başardınız, tamamen size ait katalog coverflow widget’iniz! Bu coverflow’lar sadece bilgisayar ekranlarında harika görünmekle kalmayıp mobil platformlar üzerinde de harika görünmektedir, ve hatta dokunmatik platformlar üzerinde bile!

image1316

Renge göre kataloglama ve arama

Koha içinde yüklü simge setlerinden bir tanesi renkleri içerir. Eğer isterseniz bu set kataloglama ve renge göre arama yapmak için kullanılabilir. Bu rehber size bunu yapabilmeniz için Koha’da koleksiyon kodunu renge değiştirmenin yolunu gösterecektir.

Aşağıdaki SQL, bir toplu CCODE otorize değer kategorisine bu renkleri eklemek için kullanılabilir. Bu renkleri için başka bir yetkili değer için kullanmak istiyorsanız bu kategoriyi kullanmak için bu düzenleme gerekir:

insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','000000','Black','','colors/000000.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','66cc66','Bright Green','','colors/66cc66.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','99cc33','Olive','','colors/99cc33.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','3333cc','Dark Blue','','colors/3333cc.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','006600' ,'Dark Green','','colors/006600.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','6600cc','Plum','','colors/6600cc.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','6666cc','Purple','','colors/6666cc.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','9999cc','Light Purple','','colors/9999cc.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','660000' ,'Burgundy','','colors/660000.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','663333' ,'Brown','','colors/663333.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','990000' ,'Red','','colors/990000.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','996633' ,'Tan','','colors/996633.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','999999' ,'Gray','','colors/999999.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','cc66cc','Pink','','colors/cc66cc.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','cc99cc','Bubble Gum','','colors/cc99cc.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','cc3333' ,'Orange','','colors/cc3333.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','cc6666' ,'Peach','','colors/cc6666.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','cc9999' ,'Rose','','colors/cc9999.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','cccc00' ,'Gold','','colors/cccc00.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','ffff33' ,'Yellow','','colors/ffff33.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','ffffcc','Cream','','colors/ffffcc.png');
insert into authorised_values (category, authorised_value, lib,
 lib_opac, imageurl) values ('CCODE','ffffff','White','','colors/ffffff.png');

Renkleri manuel olarak seçmek istiyorsanız bunu Yetkili Değerler yönetim alanı üzerinden yapabilirsiniz.

image1118

Daha sonra çerçeveleri güncelleyeceksiniz böylece (eğer koleksiyon kodu kullanıyorsanız) 952$8 etiketi Renk olarak etiketlenecektir.

Bunu bir kez yerleştirdikten sonra materyalleri renge göre kataloglamaya başlayabilirsiniz.

Son olarak aşağıdaki JQuery’i tercihlerinize ekleyin, böylece ‘Koleksiyon’ etiketi ‘Renk’ olarak yeniden etiketlendirilecektir

IntranetUserJS

$(document).ready(function(){
    $("#advsearch-tab-ccode a:contains('Collection')").text("Color");
    $("#holdings th:contains('Collection')").text("Color");
    });

OPACUserJS

$(document).ready(function(){
    $("#advsearch-tab-ccode a:contains('Collection')").text("Color");
    $('#item_ccode').text("Color");
    });

Koha’yı bir İçerik Yönetim Sistemi olarak kullanmak (CMS)

Kurulum

Bunlar Koha’nın bir varsayılan sürümünü alıp, küçük bir içerik yönetim sistemi olarak çalışabilmesine izin vermek için talimatlardır. Bu, Kütüphanenin isteğe bağlı sayıda bir şablonu temel alan sayfaları yayımlamasını sağlar. Bu örnek, ana opak sayfası şablonunu kullanır, ancak sadece biraz daha düzenleme ile istediğiniz herhangi bir şablonu da kullanabilirsiniz. Küçük bir kütüphaneniz varsa, kütüphanecilerin kolayca sayfa eklemelerinze izin vermek istiyorsanız ve tam bir CMS desteklemek istemiyorsanız bu sizin için uygun olabilir.

  • /usr/share/koha/opac/cgi-bin/opac/opac-main.pl to /usr/share/koha/opac/cgi-bin/opac/pages.pl (aynı dizin içerisine) kopyalayın

  • pages.pl’i bir düzenleyicide düzenlemek

  • Yaklaşık 33. satırda bu kodu değiştirin:

    template_name  => "opac-main.tt",
    
  • Bu koda:

    template_name  => "pages.tt",
    
  • Bu koddan sonra yaklaşık 62. satırda:

    $template->param(
               koha_news       => $all_koha_news,
               koha_news_count => $koha_news_count,
               display_daily_quote => C4::Context->preference('QuoteOfTheDay'),
               daily_quote         => $quote,
               );
    
  • Bu satırları ekleyin:

    my $page = "page_" . $input->param('p');          # go for "p" value in URL and do the concatenation
    my $preference = C4::Context->preference($page);  # Go for preference
    $template->{VARS}->{'page_test'} = $preference;   # pass variable to template pages.tt
    
  • pages.pl dosyasının Web sunucusu kullanıcı yürütme izinlerine sahip olması gerekir, böyle bir kullanıcı olarak oturum açtıysanız chmod <http://en.wikipedia.org/wiki/Chmod> komutunu kullanabilirsiniz:

    $chmod 755 pages.pl
    
  • Web tarayıcınızda Giriş Sayfası > Yönetim > Sistem Tercihleri > Yerel Kullanım’a gidin ve “page_test” adında bir Yeni Tercih ekleyin

  • Bunu olduğu gibi doldurun

    • Açıklama: tiny cms sayfaları için test sayfası

    • Değişken: page_test

    • Değer: Lorem ipsum

    • TextArea bağlantısına tıklayın (ya da altındaki giriş alanına “TextArea” girin)

    • değişken seçenekleri (son alan): 80|50

  • Bir web tarayıcıda http://youraddress/cgi-bin/koha/pages.pl?p=test adresine gidin. Sayfa, sayfanın ana içerik alanında “Lorem ipsum” kelimeleri ile ekrana gelmelidir. (“youraddress” kısmını localhost, 127.0.0.1 ile, ya da Apache yapılandırma şeklinize bağlı olarak etki alanı adınız ile değiştiriniz.)

  • Daha fazla sayfa eklemek için rastgele harflerin izlediği “page_” başlığı ile başlayan bir sistem tercihi oluşturmanız yeterlidir. Alan değeri olarak istediğiniz herhangi bir biçimlendirme ekleyebilirsiniz. URL’de ki “p” parametresinin değerini değiştirerek yeni sayfaya referans verin.

Daha fazla bilgi edinmek için bu konu ile ilgili Koha wiki sayfasını ziyaret edin: http://wiki.koha-community.org/wiki/Koha_as_a_CMS

Sayfa şablonlarını düzenlemek

  • Kopya /usr/share/koha/opac/htdocs/opac-tmpl/bootstrap/en/modules/opac-main.tt to /usr/share/koha/opac/htdocs/opac-tmpl/bootstrap/en/modules/pages.tt

  • Edit /usr/share/koha/opac/htdocs/opac-tmpl/bootstrap/en/modules/pages.tt

  • Yaklaşık olarak 61. satırda, bunu değiştirin:

    [% IF ( OpacMainUserBlock ) %]<div id="opacmainuserblock">[% OpacMainUserBlock %]</div>[% END %]
    
  • Buna:

    [% IF ( page_test ) %]<div id="opacmainuserblock">[% page_test %]</div>[% END %]
    

Açıklama: Bu CMS stil sayfalarının Haber bloğunu devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz örneğin CMS stil sayfalarında gösterilmesini istemediğinizde veya Haber bloğunun, ‘page_test’in varsayılan görüş alanı boyutlarının dışına taşmasına neden olacak kadar uzun olduğunda. Bu durumda, pages.tt şablonundan aşağıdaki kodu kaldırın.

[% IF ( koha_news_count ) %]
    <div id="news">
    <table class="table table-bordered">
    [% FOREACH koha_new IN koha_news %]
      <thead><tr><th>[% koha_new.title %]</th></tr></thead>
      <tbody><tr><td><p>[% koha_new.new %]</p>
      <p class="newsfooter"><i>(published on [% koha_new.newdate %])</i></p></td></tr></tbody>
    [% END %]
    </table>
    </div>
   [% END %]

Sorun giderme

Sorunlarınız varsa, page.pl ve pages.tt dosyalarındaki dosya izinlerini kontrol edin. Opac-main.pl gibi diğer Koha dosyaları ile aynı kullanıcı ve gruba sahip olmalıdır.

Bonus Puanlar

http://youraddress/cgi-bin/koha/pages.pl?p=test adresini kullanmak yerine bu adresi http://youraddress/pages.pl?p=test olarak kısaltabilirsiniz. Sadece /etc/koha/koha-httpd.conf öğesini açın ve 13. satır civarında aşağıdaki kodu ekleyin:

ScriptAlias /pages.pl "/usr/share/koha/opac/cgi-bin/opac/pages.pl"

Sonra Apache’i yeniden başlatın.

Kullanım

Koha’yı Bir CMS olarak kurduktan sonra bu talimatları izleyerek yeni sayfalar oluşturabilirsiniz:

Sayfa Ekleme

Yeni bir sayfa eklemek için, Yerel Kullanım altında bir sistem tercihi eklemeniz gerekiyor.

  • Gidiş yolu: Daha fazla > Yönetim > Genel Sistem Tercihleri > Yerel Kullanım

  • ‘Yeni Tercih’ üzerine tıklayın

  • Açıklama alanına bir tanım girin

  • Değişken alanına ‘page_’ ile başlayan bir değer girin

  • Değer alanına HTML başlangıçı ​​girin

    image1076

  • Değişken Türünü Texarea olarak ayarlayın

  • Değişken seçeneklerini 20 satır ve 20 sütun için 20|20 gibi ayarlayın

    image1077

Sayfanızı görüntüleme

Yeni sayfanızı http://YOUR-OPAC/cgi-bin/koha/pages.pl?p=PAGENAME adresinde görebilirsiniz, PAGENAME değişken alanında ‘page_’ ifadesinden sonra girdiğiniz kısımdır.

Örnek

Bu işlem Koha içinde tavsiye edilen okuma listeleri oluşturmak için kullanılabilir. Bu yüzden ‘CMS olarak Koha’ talimatlarına göre kod değişiklikleri yapıldıktan sonra, ‘Tavsiye Edilen Okuma Listeleri’ için bir sayfayı karşılamak için yukarıdaki ‘Yeni Sayfa Eklemek’ talimatlarını inceleyin.

image1078

Sonra, çeşitli sınıflar (ya da kategoriler) için sayfalar oluşturmamız gerekir. Bunu yapmak için “Yeni sayfa ekleme” bölümüne dönün ve birinci sınıf için bir tercih oluşturun.

image1079

Sonra, ilk sayfanızdan yeni ikinci sayfanıza bağlantı vermek isteyeceksiniz, page_recommend tercihine gidin ve ‘Düzenle’ seçeneğini tıklayın. Şimdi yeni sayfa için bir bağlantı eklemek için HTML düzenlemeniz gerekecektir:

image1080

Canlı Örnekler

  • Dallas Christian College Crawford Kütüphanesi önerilen okuma listeleri için bu yöntemi kullanıyor: `http://opac.dallas.edu/

Web sitenizde Koha arama

Genellikle kütüphane web sitenize bir Koha arama kutusu eklemek isteyeceksiniz. Bunu yapmak için sadece aşağıdaki kodu kopyalayıp kütüphane web sitenize yapıştırın ve YOURCATALOG bit’ini kataloğunuzun URL’si ile güncelleyin ve başlamak için hazırsınız.

<form name="searchform" method="get" action="http://YOURCATLOG/cgi-bin/koha/opac-search.pl" id="searchform">
<input id="transl1" name="q" type="text"><p>
<select name="idx" id="masthead_search">
<option value="kw">Keyword</option>
<option value="ti">Title</option>
<option value="au">Author</option>
<option value="su">Subject</option>
<option value="nb">ISBN</option>
<option value="se">Series</option>
<option value="callnum">Call Number</option>
</select>
<input value="Search" id="searchsubmit" type="submit">
</p></form>